Followers

Totalul afișărilor de pagină

Medicamente gratuite

sâmbătă, 23 iulie 2011

Ministerul Sănătăţii a completat lista medicamentelor de care pacienţii beneficiază gratuit în cadrul programelor naţionale de sănătate, cu încă 4 denumiri comune internaţionale necesare tratamentului a patru boli rare. În acest sens, bugetul Programului naţional de diagnostic şi tratament al bolilor rare a fost suplimentat cu suma de 4 000 000 lei, anunţă un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind completarea Hotărârii nr. 720 /2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Conform actului normativ, prin completarea acestei liste, se asigură în mod gratuit acces la terapie vitală şi eficace pentru pacienţii diagnosticaţi cu Mucopolizaharidoza tip II (Sindrom Hunter), Mucopolizaharidoza tip I (Sindrom Hurler), Afibrinogenemia congenitală şi Sindromul de imunodeficienţă primară.

Vor beneficia de tratament gratuit un număr de 36 pacienţi (6 pacienţi cu Sindrom Hunter, 2 pacienţi cu Sindrom Hurler, 1 pacient cu Afibrinogenemia congenitală şi 27 de pacienţi cu Sindromul de imunodeficienţă primară).

Costul anual estimat pentru tratamentul bolnavilor care suferă de cele patru boli rare este de 14 320 000lei (pentru 3 luni aferente anului 2011 este necesară suma de 4 000 000 lei ).

“Pacienţii incluşi în program vor beneficia de tratament gratuit. Deşi tratamentul este unul costisitor şi suntem conştienţi că prin tratament medicamentos nu se va obţine vindecarea sau recuperarea completă a pacienţilor, considerăm că şi aceştia au dreptul la terapie modernă” a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Labels

Blog Archive