Followers

Totalul afișărilor de pagină

Britanicii, de exemplu, cheltuie anual 500 de milioane de lire pe medicamente pentru durere. Românii dau şi ei, ceva mai puţin într-adevăr, dar tot extrem de mult. De ce? Oare chiar avem atât de multe dureri sau totul este doar în mintea noastră? Oare merită să ne îndopăm cu pastile la fiecare jungi? Există cu totul şi cu totul alte soluţii pentru dureri, simple şi... chiar banale. Dar foarte eficiente!
Strânge mâinile la piept
Cercetătorii londonezi spun că poţi bloca durerea dacă-ţi strângi mâinile la piept. Se pare că atunci când aduci braţele în această poziţie, creierul devine confuz şi se opreşte din a trimite semnale de durere în corp. Explicaţia? Partea dreaptă a cerebelului controlează mişcarea, iar partea stângă, durerea. Astfel, durerea şi mişcarea nu se pot produce în acelaşi timp. Mai mult, în cazul în care ne accidentăm grav, folosim această poziţie în mod instinctiv.
Mângâie-ţi animalul
Animalele nu sunt doar companioni excelenţi, ci şi vindecători ai durerilor, spun cei de la ziarul britanic "The Sun". Într-un experiment, pacienţi care au suferit intervenţii chirurgicale la genunchi sau şold au trecut mai uşor peste durere fără medicamente, doar mângâind o pisică sau un căţel. Afecţiunea arătată unui animal reduce nivelul de stres din creier şi surplusul hormonal, care generează mai multă durere decât e cazul. Cercetătorii susţin că un creier stresat va da semnale mai puternice de durere decât unul liniştit. De exemplu, atunci când mergem la dentist şi suntem stresaţi, durerea va fi mai intensă, dar atunci când suntem calmi, disconfortul se resimte mult mai puţin.

Uită-te la o poză de familie
Doar prin simpla privire a unei poze de familie poţi trece mult mai uşor peste diverse dureri, spun oamenii de ştiinţă. De aceea, este indicat ca atunci când vizitaţi o rudă la spital să-i duci o astfel de fotografie.
Ascultă muzica unei harpe
Terapia prin muzică nu este ceva nou, ea datând de secole. Dar pentru ca să alunge durerea, trebuie să fie produsă de instrumente precum harpa. Testele arată că tensiunea arterială a bolnavilor se înbunătăţeşte atunci când aud muzică angelică de harpă, iar senzaţia de durere scade considerabil.
Mănâncă iute
Ardeii iuţi roşii nu sunt doar un condiment, ci şi un analgezic foarte eficient. El conţine o substanţă numită capsaicin, care are capacitatea de a întrerupe comunicarea nervoasă dintre creier şi senzorii de durere. Această substanţă este folosită şi în producerea unguentelor antidurere ce se găsesc în farmacii. Deci, dacă ai probleme cu spatele sau ai suferit o entorsă, mănâncă zilnic un ardei iute roşu ca focul!

Ia în braţe o sticlă cu apă caldă
Acest truc te va scăpa imediat de durerile menstruale, de durerile cauzate de răceală sau de crampele intestinale. Cercetătorii britanici spun că prin creşterea temperaturii corpului (peste 40 de grade Celsius), receptorii de durere amorţesc şi, deci, nu mai primeşti acele junghiuri dureroase.

Spune tabla înmulţirii în gând
Îţi vine să râzi? Încearcă data viitoare când mergi la dentist, de exemplu. Atunci când începi să simţi durerea, fă câteva înmulţiri în gând. Fără îndoială nu vei mai simţi nimic. De ce? E simplu: matematica ne solicită cea mai mare parte din concentrare şi din creier, iar acesta nu va mai avea timp să trimită acele semnale de durere, iar nivelul hormonal se va diminua încât nu vei mai simţi nici teamă.


Vrei să scapi de chinuri? Rostogoleşte-te în bani!
Pe cât de ciudat sună, pe atât de eficient este, spun cei de la "The Sun". Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota spun că au făcut un studiu fabulos, cu rezultat cel puţin amuzant. Oamenii de ştiinţă i-au pus pe câţiva studenţi să numere câte un teanc de 80 de dolari, iar pe alţii câte un teanc de 80 de hârtii albe. Apoi aceştia şi-au înmuiat mâinile în apă foarte fierbinte. Cei care au numărat banii au simţit mai puţină durere. Asta pentru că banii îi fac pe unii să se simtă mai încrezători şi mai puternici, se pare.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Labels

Blog Archive