Followers

Totalul afișărilor de pagină

Deshidratarea cronica

marți, 26 iulie 2011

Deshidratarea cronica este o afectiune de durata, prezenta la persoanele care nu consuma suficiente lichide sau fructe si legume proaspete. Cand este privat de apa, organismul trimite numeroase semnale care arata ca ceva nu este in ordine.


Simptome ale deshidratarii cronice1 Oboseala. Deshidratarea tesuturilor face ca activitatea enzimatica sa incetineasca.

2 Constipatie. Atunci cand mancarea patrunde in colon, aceasta contine o cantitate mare de lichid care ajuta la formarea scaunelor. Cand organismul este deshidratat, colonul foloseste apa pentru a hidrata alte parti ale corpului.

3 Afectiuni alimentare. Deshidratarea cronica face ca secretia de sucuri gastrice sa fie mai mica.

4 Presiunea sangelui. Volumul de sange din organism nu este suficient pentru a umple in intregime arterele, venele si vasele capilare.

5 Gastrite. Pentru a proteja mucoasele de actiunea nociva a acizilor digestivi, stomacul secreta inca un strat de mucus.

6 Afectiuni respiratorii. Membranele mucoase ale sistemului respiratoriu sunt umede. In acest fel tractul respiratoriu este protejat de substantele nocive care pot fi intalnite in aerul inhalat.

7 Obezitate. Cand suntem deshidratati avem tendinta de a manca in exces pentru a suplimenta necesarul de apa. De cele mai multe ori, setea este confundata cu foamea.

8 Eczeme. Corpul are nevoie de lichide pentru a elimina toxinele prin transpiratie. Toxinele nediluate pot irita pielea.

9 Colesterol. Atunci cand este deshidrat, organismul produce mai mult colesterol pentru a stopa indepartarea apei din celule.

10 Infectii urinare. Cand toxinele din urina nu sunt eliminate, acestea ataca mucoasa din sistemul urinar.

11 Imbatranire prematura. Corpul unui bebelus contine peste 80% apa. Aceasta concentratie scade insa pe masura ce inaintam in varsta. Este astfel important sa ne hidratam corespunzator.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Labels

Blog Archive