Followers

Totalul afișărilor de pagină

Cseke Attila a atras atentia pres. CNAS

duminică, 24 iulie 2011

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii i-a atras atenţia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, asupra unor grave abateri în derularea contractelor dintre casele de asigurări şi cabinetele medicilor de familie, prin aplicarea neuniformă şi incoerentă a prevederilor contractului-cadru.

“Conform sesizărilor pe care le-am primit din teritoriu, există, pe parcursul lunii iunie, o serie de disfuncţionalităţi în aplicarea prevederilor contractului-cadru la nivel naţional, care perturbă activitatea cabinetelor medicilor de familie. Astfel, am fost sesizaţi că în unele judeţe ca de exemplu Buzău, Giurgiu sau Harghita nu se plăteşte capitaţia pentru perioada în care medicii s-au aflat în acţiunea de protest, cu toate că aceştia şi-au desfăşurat activitatea medicală. De asemenea, au fost semnalate probleme cu privire la raportarea şi preluarea serviciilor efectuate de medicii de familie în luna iunie”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Există o incoerenţă în aplicarea prevederilor legale la nivelul caselor de asigurări de sănătate. Astfel, unele case de asigurări de sănătate consideră că o consultaţie a unui pacient este valabilă numai după ce s-a încheiat cu o prescripţie medicală. În alte judeţe această regulă nu este valabilă. De asemenea, în unele părţi între cabinetele medicale şi casele de asigurări s-au încheiat contracte pentru perioada în care medicii de familie au declanşat protestul, în alte judeţe există acte adiţionale.

“Această inconsecvenţă la nivel naţional dăunează atât activităţii cabinetelor de medicină primară, cât şi relaţiilor dintre partea medicală şi administraţie. Trebuie să fim mai atenţi asupra acestor neînţelegeri pentru că, din păcate, nemulţumirile se răsfrăng asupra pacienţilor”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Labels

Blog Archive