Followers

Totalul afișărilor de pagină

CENTRE DE PERMANENTA

duminică, 24 iulie 2011

Un număr de 39 centre de permanenţă au fost înfiinţate la nivel naţional, după ce, la 1 iunie 2011, au intrat în vigoare noile norme ale Ministerului Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe centre de permanenţă au fost deschise în judeţul Botoşani, respectiv şapte, şi în judeţul Satu Mare, şase.

De asemenea, în Teleorman au fost înfiinţate patru centre, în timp ce în judeţele Hunedoara, Braşov şi Vâlcea au fost organizate câte trei astfel de unităţi. În Mureş, Galaţi şi Sălaj au fost înfiinţate câte două centre de permanenţă, iar în Giurgiu, Brăila, Cluj, Argeş şi Bihor câte un centru, se mai arată în comunicat.

De la 1 iunie 2011, Ministerul Sănătăţii a impus reguli noi privind desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă. Acestea au dus la flexibilizarea activităţii şi eliminarea disfuncţionalităţilor în organizarea unităţilor. De asemenea, au fost suplimentate veniturile medicilor de familie şi ale asistenţilor medicali care asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă în aceste centre şi s-a prevăzut obligaţia autorităţilor locale de a se implica în susţinerea unităţilor de acest fel deoarece comunitatea locală este beneficiara directă a serviciilor efectuate.

În premieră, a fost publicată lista cu serviciile cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale (cod verde) pentru care se pot acorda consultaţii de urgenţă, de către medicii de familie, în cadrul centrelor de permanenţă sau la domiciliul pacienţilor. “Asigurarea asistenţei medicale în centrele de permanenţă reprezintă o necesitate în mediul rural, acolo unde avem deficitară acoperirea cu asistenţă medicală. Acestea pot fi organizate însă cu succes şi în oraşe sau în localităţile unde au existat cazuri de spitale reprofilate pentru a asigura continuitatea asistenţei medicale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Labels

Blog Archive