Followers

Totalul afișărilor de pagină

Actiunile sampaniei

sâmbătă, 23 iulie 2011

Un studiu realizat de mai mulţi cercetători de la o prestigioasă universitate din Marea Britanie a arătat că vasele de sânge şi inima pot fi protejate consumând şampanie. Însă, atenţie! Şampania poate fi consumată doar de persoanele sănătoase, fără alte afecţiuni, şi în cantităţi moderate.

Efectele pozitive ale acestei băuturi alcoolice sunt puse pe seama antioxidanţilor şi polofenilor din conţinutul său. În cazul în care consumul de şampanie este în exces, atunci efectele severe, precum deshidratarea, oboseala şi durerile de cap, se pot face simţite. Pe lângă capacitatea de a oferi protecţie inimii şi vaselor de sânge, alte studii au demonstrat că această băutură alcoolică este diuretică, nu irită stomacul şi ajută în procesul de dizolvare a grăsimilor.

Astfel, şampania acţionează şi asupra infecţiilor tractului urinar, a stărilor febrile, a gutei, dar şi asupra digestiei. Totodată, şampania, bogată în săruri minerale uşor asimilabile şi în oligoelemente, ajută în procesul de eliminare a toxinelor şi are efect antiinflamator.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Labels

Blog Archive